ЭхлэлЗөвлөгөөСонжооФотоСанал асуулга Дэлгүүр хэсьеБайгууллагуудБрэндүүд
<b>Банш, цөцгийтэй шөл (энэ шөл ердөө 30 минутад л болно)</b><br>
Орц: <br>
-          3 амны халбага цөцгийн тос эсвэл масло <br>
-          1 ширхэг сонгино (шоо дөрвөлжин болгож хэрчинэ) <br>
-          2-3 хумс сармис (хэрчиж бэлдэнэ) <br>
-          2 ш том хэмжээтэй лууван (нарийн хэрчинэ) <br>
-          1 цайны халбага давс <br>
-          ¼ цайны халбага нунтаг хар перц<br>
-          ¼ аяга гурил <br>
-          6 аяга бэлэн шөл <br>
-          350 гр хөлдөөсөн банш<br>
-          140 гр шинэхэн бууцай<br>
-          1 аяга цөцгий эсвэл сүү ашиглаж болно<br><b>
Хийх дараалал: </b><br>
Эхлээд цөцгийн тосоо халуун хайруулын таваг эсвэл шөлний тогоондоо хийж хайлуулна. Хайлсных нь дараа сонгино, сармис, лууван, давс, перцээ хийгээд дундаж хэмийн халуун гал дээр ойролцоогоор 6 минут юм уу ногоогоо зөөлөртөл нь хуурна. Үүн дээрээ гурилаа хийгээд жигд сайн тартал нь хутгаж өгнө.  Жигд хутгасныхаа дараа шөлөө алгуурхан нэмж хийнэ. Энэ үедээ гурилаа бөөгнөрүүлж болохгүй гэдгийг санаарай. Ингээд шөлөө буцалгана.  Буцалмагц нь банш болон бууцайгаа нэмж хийнэ. Галаа зөөлөн хэвээр нь байлгаад 5-6 минут буюу баншаа зөөлөртөл нь буцалгана. Энэ үедээ бага багахан хутгаж, хөдөлгөхөө мартуузай.   Банш нь зөөлөн болоод ирмэгц цөцгий эсвэл сүүгээ нэмж хийгээрэй. Ойролцоогоор 2-3 минут буцалгаад галаа унтраагаад 5 минут орхиорой.  Аягалахын өмнө амсаж үзээд давс, перцнээсээ нэмж болно шүү.
Үзсэн тоо: 37056   |   Сэтгэгдэлүүд (0)   |   Хэвлэх хувилбар   |  
Цөцгий, банштай амтат шөлний жорууд

Банш, цөцгийтэй шөл (энэ шөл ердөө 30 минутад л болно)
Орц:
- 3 амны халбага цөцгийн тос эсвэл масло
- 1 ширхэг сонгино (шоо дөрвөлжин болгож хэрчинэ)
- 2-3 хумс сармис (хэрчиж бэлдэнэ)
- 2 ш том хэмжээтэй лууван (нарийн хэрчинэ)
- 1 цайны халбага давс
- ¼ цайны халбага нунтаг хар перц
- ¼ аяга гурил
- 6 аяга бэлэн шөл
- 350 гр хөлдөөсөн банш
- 140 гр шинэхэн бууцай
- 1 аяга цөцгий эсвэл сүү ашиглаж болно
Хийх дараалал:
Эхлээд цөцгийн тосоо халуун хайруулын таваг эсвэл шөлний тогоондоо хийж хайлуулна. Хайлсных нь дараа сонгино, сармис, лууван, давс, перцээ хийгээд дундаж хэмийн халуун гал дээр ойролцоогоор 6 минут юм уу ногоогоо зөөлөртөл нь хуурна. Үүн дээрээ гурилаа хийгээд жигд сайн тартал нь хутгаж өгнө. Жигд хутгасныхаа дараа шөлөө алгуурхан нэмж хийнэ. Энэ үедээ гурилаа бөөгнөрүүлж болохгүй гэдгийг санаарай. Ингээд шөлөө буцалгана. Буцалмагц нь банш болон бууцайгаа нэмж хийнэ. Галаа зөөлөн хэвээр нь байлгаад 5-6 минут буюу баншаа зөөлөртөл нь буцалгана. Энэ үедээ бага багахан хутгаж, хөдөлгөхөө мартуузай. Банш нь зөөлөн болоод ирмэгц цөцгий эсвэл сүүгээ нэмж хийгээрэй. Ойролцоогоор 2-3 минут буцалгаад галаа унтраагаад 5 минут орхиорой. Аягалахын өмнө амсаж үзээд давс, перцнээсээ нэмж болно шүү.

# 1 | Нийт 3 зураг

Сэтгэгдэл бичих

Бусдыгаа хүндэлж эелдэг байгаа танд баярлалаа.

(290)   Хаалтанд байгаа 3 оронтой тоог оруулна уу!

Сүүлийн сэтгэгдэл

Хамгийн их сэтгэгдэлтэй

Хамгийн их уншигдсан


GOOLINGOO.mn © 2011 он.
Сайтын мэдээллийг ашигласан тохиолдолд нэрийг заавал дурьдана.
Утас: 88001760 И-мэйл: goolingoo@gmail.com