“Маргаашын анагаах ухаан бол ЗӨВ ХООЛЛОЛТ юм” Доктор Линус Пауллин
Ингээд өнөөдөр бүсгүйчүүд та бүхэндээ Ratatouille хэмээх эрүүл, амттай сайхан хоолыг хэрхэн хийх зааврыг хүргэж байна.
Нийт хүнсэнд хэрэглэдэг 44 төрлийн хүнсний ногоо байдаг бөгөөд “Монгол ногоо” төслөөс хийсэн судалгааны дүнгээс хархад дунджаар 17 нэр төрлийг Монголчууд мэддэг бөгөөд 12-ыг нь хэрэглэж мэддэг, харин 5 нэр төрлийн л хүнсний ногоо хэрэглэж байгаа нь харагдлаа. Үүнд: Лууван, Сонгино, Байцай, Сармис, Манжин гэсэн нэр төрлүүд багтаж байна. Төмс нь хүнсний ногоонд ордоггүй. Мөн судалгаагаар Монгол хүн сард 7,8 кг хүнсний ногоо идэж байгаа бөгөөд идвэл зохих дундаж хэмжээнээс 2 дахин бага байгаа гэсэн үзүүлэлттэй байна. Иймд хүнсэнд хэрэглэж буй хүнсний ногооны нэр төрөл болон хэмжээгээ нэмэгдүүлэх нь үр хүүхэд, гэр бүлийнхээ эрүүл мэнд, сэтгэл санаа, бие бялдарын хөгжилд оруулж буй хамгийн том хөрөнгө оруулалт болох юм. Өнөө цагт эмээр бус хоолоороо дамжуулан эрүүлжиг чиг хандлага дэлхий дахинд ихэд түгэж байна.
“Маргаашын анагаах ухаан бол ЗӨВ ХООЛЛОЛТ юм” Доктор Линус Пауллин
Ингээд өнөөдөр бүсгүйчүүд та бүхэндээ Ratatouille хэмээх эрүүл, амттай сайхан хоолыг хэрхэн хийх зааврыг хүргэж байна.
Орц | Хэмжээ | |
1. | Хаш | 2ш |
2. | Улаан лооль | 6ш |
3. | Шар хулуу | 1ш |
4. | Ногоон хулуу | 1ш |
Соус | Хэмжээ | |
1. | Ургамлын тос | тохируулах |
2. | Сонгино | 1ш |
3. | Сармис | 4 хумс |
4. | Чинжүү | 2ш |
5. | Давс, хар перец | тохируулах |
6. | Томатны нухаш | 300 мл |
7. | Базилик | 2х.х |
Амтлагч: |
Хэмжээ | |
1. | Базилик | тохируулах |
2. | Сармис | 1ц.х |
3. | Яншуй | 2х.х |
4. | Ганга | 1ц.х |
5. | Давс, перец | тохируулах |
6. | Оливын тос | 4х.х |
Хийх арга: